Tulipán Máté és Szurcsik Erika kiállítása

hu | eng

Tulipán Máté és Szurcsik Erika kiállításán,  a két fiatal művész ezúttal nem saját munkáikat, hanem saját magukat állítják ki, a művek megalkotását a nézőkre bízva. A két művészt különböző színű festékekbe nyúlva, majd egyszer megérintve a látogatók eltüntethetik az arcokat és létrehozhatják az általuk érzett benyomások lenyomatát. Így remélhetőleg a megnyitó napján a végső alkotások sok-sok ember érzéseiből, érintéseiből alakulnak majd ki.

kiállítás időpontja: 2010. augusztus 13 – 19.
kiállitás megnyitó időpontja: 2010. augusztus 13.  19:00
kiállítást megnyitotta: Minyó Szert Károly, fotóművész

Minyó Szert Károly megnyitó beszéde:

Jó estét Hölgyeim és Uraim! Minyó Szert Károly vagyok engem ért a megtiszteltetés, hogy pár előljáró szóval bevezessem a mai interaktiv vernisszázst! Melynek során mindennél fontosabb, hogy megőrizzük tisztánlátásunkat! (szemüveg csere) a bevezető bevezetője legyen ez a Weöres Sándor textus A Teljesség Felé c. Kötetből, igy ír az arcról: “Ifjak és vének szépsége Az ifjú arc, váltakozó vidám és szomorú tündéreivel: mozgalmas, szikrázó, örvénylő, csábító szépség. Az öreg arc szilárd formáival, a ráncok egyenletes hálózatával: nem csábító, önmagába-való, fenséges, nyugodt szépség. A mai embert az érzékiség rángatja, csak a csábító-szépet ismeri s az öreg arc hatalmas szépségéhez kevésnek van szeme. S többnyire el is rútítják ifjú arcukat, nemiségük plakátját formálják belőle: s elrútítják öreg arcukat is, mert a fiatalság nyomorúságos roncsát őrizgetik rajta.” itt ér véget az idézet, rátérek a mai dolgozatunkra: Péntek 13 – egy kitüntetett nap, egyesek szerint kihívás ilyenkor bármit is csinálni, és mégis vannak kihívók, itt állnak mellettem, két ifjú képzőművész: Szurcsik Erika és Tulipán Máté! A kihívott pedig maga a sors – amelynek megszemélyesítői mi a közönség lehetünk, hiszen meghívást kaptunk egy csoportos kiállitásra, közös munkálkodásra, aholis a fotográfia ismét találkozik a festészeti gesztusokkal, a kihivóan nagyméretű arcmásokon a kiállitott művet feladatunk befejezni, komplettirozni! Ezen a ponton jövünk tehát mi, a közönség, mielőtt még a műélvezetben feloldódnánk, hozzá kell tennünk a magunkét -ahogy jó sorshoz illik- hogy kiteljesedjen a mű aktiv érintésünktől! Mártsuk hát ujjunkat a kihelyezett színes elixirek valamelyikébe és tegyük rá az érés, a tudás, a bölcsesség jeleit a képmásokra! A feladatot kellő áhitattal, bizakodva és komolyan végezzuk el, kezünk ne remegjen, a feladat nemes! Köszönöm figyelmüket és akkor lássunk is hozzá!

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

kiállítás megnyitóról készült további képeket itt találod: https://www.facebook.com/pg/TelepGaleria/photos/?tab=album&album_id=152429061434611

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/973297969369274/?ti=icl