TÜFUJEGER – Tour (Ördöghajsza Túra) – Yves Lavoyer (CH)

hu | eng

Chimera Project PopUp

kiállítás időpontja: 2012. március 16 – április 13.
kiállitás megnyitó időpontja: 2012. március 16.  19:00

kurátor: Patrick Urwyler

A Chimera Project POP-UP március 16-án megnyitásra kerülő soron következő kiállítása a Tüfujeger – Tour (Ördöghajsza Túra) egy svájci művész története, aki kerékpárjával járta be a világot. A Chimera-Project 2012-es programso- rozatának részeként a Tüfujeger-Tour kiállítással egy újabb friss pozíciót mutat meg az urbánus művészetből.

A Tüfujeger-Tour a nyers anyagok és emlékek gazdag és vizuálisan lehengerlő gyűjteménye: a gondos, koncepciózus gyűjtés, kutatás és reciklá- lás által Lavoyer műalkotássá transzformálta ezeket az úti relikviákat: precíz, organikusan élő rajzok, többrétegű szitanyomatok, eredeti objektek, élő fotók, rövidfilmek és nagyszabású muráliák a frissen született tanúk, akik a sajátos művészút történetét közvetítik.

Lavoyer a reneszánsz művészutakhoz hasonlatos küzdelmes utat választott, kerékpárjával messze elkerülve művészet Mekkáit egy út mellett döntött, aminek nincsen kifejezett célja: az Ördög utáni hajsza kalandozásainak leitmo- tivjává vált, melyben egyedül maga az út számít.

A művész ösvénye a betonút. A Chimera POP Up-ban alkotott helyspecifikus installációjában szintén központi helyet kap a beton: helyi betonspecialisták- kal, a VPI stúdióval való együttműködésben a stúdió saját fejlesztésű, speciális betonjából készült lapok alkotják a művész vásznát, melyek médiumként az út és az emlékek közötti kapcsolat folytonosságát megteremtik.

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

fotó: Talabér Géza

kiállítás megnyitóról készült további képeket itt találod: https://www.facebook.com/pg/TelepGaleria/photos/?tab=album&album_id=387490027928512

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/745961918854029/