Secco & Fresh K.O. – SMOKE BEER EVERYDAY

hu | eng

kiállítás időpontja: 2014. április 10 – 23.
kiállitás megnyitó időpontja: 2014. április 10.  19:00
kiállítást megnyitotta: Szőke Gáspár (GAZSI RAP SHOW)

Német nyelvterületen az építés (bau) és a sörfőzés (bräu) szavak rendkívül közel állnak egymáshoz.

(Maga a sör a rossz kulturális beidegződések miatt egy maszkulin italnak számít. A közvélekedés és bizonyos sztereotípiák alapján az építőiparban, építkezéseken is előszeretettel fogyasztják. Hazánkban a borkultúra játszik meghatározóbb szerepet, így a sör megmaradt szomjoltó, enyhén bódító ajzószerként. Ezzel szemben a holland-németalföldi barokk aranykorában nem egy máig ismert művész foglalkozott sörfőzéssel. Németországban sincs ez másképp. Ki gondolná, hogy a Bauhaus fészke, Weimar is saját sörrel büszkélkedhet. A középkor emberének a higiéniai viszonyok miatt kockázatos volt vizet innia, ezért főzött, vagyis fertőtlenített alkoholos italokat, azaz sört ittak. Azóta az élet számos területén tabunak számít az alkoholfogyasztás, bár városi legendák terjengnek ennek ellenkezőjéről is.)

Ezúttal leszámolunk az ízetlen vízzel és a szirupos, negédes üdítőkkel. Az életnek igenis sör íze van, kissé keserű de kellemes. Az eleje még habos, a közepe intenzív és ízes, a végén pedig már szénsav sincsen benne. A Telepen most a Secco & Fresh K.O. csoport tárja fel saját malátás-malteros ízvilágát és rajzol majd minden látogatónak habzó sörbajuszt.

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

fotó: Kiss Emese

kiállítás megnyitóról készült további képeket itt találod: https://www.facebook.com/pg/TelepGaleria/photos/?tab=album&album_id=776679635676214

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/1573651529526638

facebook instagram