Havontaegyszer

hu | eng

kiállítás időpontja: 2017. április 18 – 20.
kiállítás megnyitó időpontja: 2017. április 18. 19:00
kiállítást megnyitotta: Ijjas Flóra

A Todasbonobas egy művészeti kollaboráció ,amely társadalmi kérdésekkel foglalkozik, a művészetet használva kommunikációs csatornaként.
Holbis Emőke (illusztráció, deisgn) – Aurora Portillo (illusztráció, deisgn) – Sipos Márti (kicsitminden)

A Todasbonobas új projektje a #havontaegyszer nevet kapta, ami már önmagában is sokat elárul(hat). A kiállítás és így az egész koncepció egy olyan témát boncolgat, ami annak ellenére, hogy az emberiség fele havonta átesik rajta, még mindig tabunak számít. Igen igen, a menstruáció.

A legbosszantóbb gondolatainkat ragasztottuk ki Budapest és Barcelona utcáira, ezzel is kifejezve, hogy mindannyian érzünk néha így, de mi nők havonta egyszer biztosan. Ezek és ehhez hasonló érzések fogalmazódnak meg minden ciklus ugyanazon időszakában a nők fejében. Ezzel a kiállítással próbáljuk bemutatni, hogy jobban megértsük a ciklus négy különböző szakaszát, ami nem csak fizikálisan, de érzelmileg is hatással van minden nőre.

Azoknak a nőknek szól a kiállítás, akik már elgondolkodtak azon, hogy miért ülnek ugyanazon az érzelmi hullámvasúton minden hónapban, de még inkább azoknak akik ezt nem vették eddig észre. Persze azoknak a férfiaknak is, akik sokszor nem értik, hogy mi történik ilyenkor velünk.
Egyik célunk amellett hogy mi nők tudatosabbak legyünk mi zajlik a testünkben, értsük és tudjuk használni a különböző szakaszok sajátosságait, az, hogy ezekkel az egyszerű vizuális eszközökkel elindítsunk egy olyan folyamatot, aminek hatására majd egyre kevésbé pirulunk el, ha bármilyen kontextusban felvetődik a női menstruáció.

fotó: Ganz Aaron

fotó: Ganz Aaron

fotó: Ganz Aaron

fotó: Ganz Aaron

fotó: Ganz Aaron

kiállítás megnyitóról készült további képeket itt találod: https://www.facebook.com/pg/TelepGaleria/photos/?tab=album&album_id=1533356313341872

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/1468942666499667/