Szimán György – Beyond the Sea – Bioshock végigjátszás

hu | eng

Live action Bioshock® video game walkthrough / cyberdráma (időtartam kb. 5 óra)

végigjátszás időpontja: 2015. május 16. 19.45

koordinátorok: Ács Bálint, Seemann Adrienn

A videojátékok majd négy évtizedes múltjuk során nagy utat tettek meg, hogy a játéktermekből és az otthoni konzolok elől kilépve a kortárs kultúra szerves részévé váljanak.

Az előadás a videomegosztó portálokon egyre nagyobb népszerűségnek és nézettségnek örvendő végigjátszások (walkthrough) mintájára épül fel. A kb. 5 órás esemény alatt egy olyan végigjátszás kerül bemutatásra, ami a videojáték felkínálta opciókat, döntéshelyzeteket – az ügyességi/játéktechnikai kihívások mellett – a történet hangsúlyos kiteljesítése mellé rendeli az előadó által előre átgondolt és megszerkesztett játékmenetet követve.

A 2007-es Bioshock egy belsőnézetes (FPS) akciójáték, amiben a képzeletbeli Rapture városának disztópikus világa elevenedik meg. A játékos morális döntéseinek kulcsszerepe van a játékban, hiszen a történet kimenetele is ekképpen változik.

A videojáték médiumát közvetlenül felhasználó akció egy személyes és egyedi interpretációját adja a virtuális világban megvalósítható cyberdrama-nak. Az előadó/játékos nem csupán kivitelez és megold, hanem a történet aktív prezentációja mellett annak elszenvedőjévé is válik. A live action során a projektoron kivetített valósidejű játék a néző számára különleges filmélményként jelenik meg.

Az esemény az OFF-Biennále Budapest programjának része.

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/803478949748021/?ref=5&action_history=null