Berkics Nikoletta

hu | eng

kiállítás időpontja: 2013. október 10 – 24.
kiállitás megnyitó időpontja: 2013. október 10.  19:00

‘Hogyan legyünk egyedül?’ Jonathan Franzen egy elbeszélésekből álló kötetének alapvető gondolata. A művészet, az alkotás maga egy önálló tevékenység, mely során az ember egyedül marad saját gondolataival – egy hosszú önismereti tréning, fel kell ismerni saját hibáinkat, múltbeli tetteinket, el kell számolni magunkkal, meg kell tenni a változásokhoz szükséges lépéseket. Merni változtatni és elindulni ezen az új úton.

Az elmúlt tíz hónap munkája magába foglalja mindazt az érzelmi kavalkádot, ami az álmom megvalósításáig történt velem. Álmom volt ez a kiállítás. Rengeteg örömöt, szomorúságot, kétségbeesést, sikert éltem meg.

Az érzelmeim kifejezésére ismeretlen emberek arcát kölcsönzöm és a tekintetükkel kommunikálok. Az alanyokat az internetről választom illetve személyes fotókat is feldolgozok. A képek elkészítéséhez színes ceruzát és ecoline-t használok. A cél mindkét esetben ugyanaz; a minél fotórealisztikusabb hatás elérése.

Számomra fontos a tökéletesség – minél jobbat létrehozni, törekedni a perfekcióra a legkevesebb hibázási lehetőséggel. Ugyanakkor hibázni mégis kell, hiszen ez a fejlődés elengedhetetlen velejárója.
Egyszerűen csak szeretek szép embereket rajzolni. A szépség örömmel tölt el. Paradox módon épp ezt a szépséget csúfítom el a bennem lévő szomorúsággal.

 

kiállítás fb eseménye: https://www.facebook.com/events/390675227701824/?active_tab=about