A Mídia Somos Nozes –

hu | eng

kiállítás időpontja: 2014. június 06 – 17.
kiállitás megnyitó időpontja: 2014. június 06. 19:00

Brazília – Rio de Janeiro, 2013. Június 17.

A nap, amely az országom számára történelemmé vált. Több, mint  százezer ember gyűlt össze a belvárosban a tömegközlekedés 20 centes áremelése és a nemzetközi sportesemények, mint például  a Futball Világbajnokság hatalmas állami beruházásai ellen tüntetni.

A következő napokban a tiltakozók a többi nagyvárost is ellepték: Sao Paulo, Manaus, Fortaleza, Natal, Salvador, Recife, Belo Horizonte, Porto Alegre e Brasília. Nem csak a tüntetők, de az okok száma is egyre növekedett:  az állami szolgáltatások kritikán aluli minősége (oktatás, egészségügy), politikai korrupció, számtalan ügy került a napvilágra, amely elfogadásra várt a Nemzeti Kongresszusnál, mint például a ‘homoszexualitás kigyógyítása’. Egyértelmű, hogy már nem csak 20 centről volt szó.

Minél több ember ment az utcára, annál nagyobb volt a rendőrségi elnyomás. Minél nagyobb rendőrségi elnyomás, még több ember az utcán. Ezt az időzített bombát többé már nem lehetett kontrolálni.

Amit a TV-ben adtak, köszönő viszonyban sem volt azzal, amit az interneten láthattunk.  Azok a tüntetők, akiket újságokban és magazinokban vandálokként mutattak be,  blogokon, a Twitteren, a Facebookon és Whatsapp üzenetekben hétköznapi emberek voltak, akik a saját jogaikért harcoltak.
Éppen ez az, amit a Média Mi Vagyunk (The Media Are Us) arról a hétfőről készült képekkel bizonyítani szeretne: a tehetős és erős közmédia fokozatosan veszít egy új hatalommal, az egyéni médiával szemben.

Egy hétfő, amely történelmet írt a hazámban. De akár hatással lehet a tiedre is.

Luter Filho
(Brazil, a társadalmi mozgalmak megszállottja)

• Az itt látható képek abszolút spontán módon készültek egy iPhone 4S telefonnal.
• Az “amidiasomosnozes.tumblr.com” blogot a The Guardian is megosztotta az olvasóival.
• Nem használtunk Photoshopot a képek készítésekor.

fotó: Nikon Zoom310 AF

fotó: Nikon Zoom310 AF

fotó: Nikon Zoom310 AF

fotó: Nikon Zoom310 AF

kiállítás megnyitóról készült további képeket itt találod: https://www.facebook.com/pg/TelepGaleria/photos/?tab=album&album_id=817216191622558